23.07.2014
10 ПРЕДИМСТВА ПРИ ШОФИРАНЕ НА СКУТЕР, МОТОПЕД И МОТОЦИКЛЕТ
Снимки:

Мобилността на всеки човек е личен избор и в повечето развити страни хората в активна възраст се придвижват до работното си място на две колела, защото искат да стигнат по-бързо и икономично, независимо от длъжността, която заемат или благосъстоянието на човека.

Активните хора в България се придвижват до работното си място предимно с личен автомобил или с градски транспорт. Повечето мото експерти в страната смятат, че тази тенденция може да се промени, ако придвижването на две колела стане държавна политика и бъдат въведени редица програми за  стимулиране на вносителите на двуколесни превозни средства и водачите на скутери. Липсата на достатъчно информационни кампании, които да разясняват правилата за безопасност при управление на МПС на две колела, е друг вид бариера, която пречи скутерите да се превърнат в масово средство за придвижване до работното място.

„Придвижването в градска среда е истинско приключение в по-големите градове. Продължителните и тежки задръствания по улиците изнервят водачите и водят до увеличаване на разхода на гориво, който е много по-висок в подобен трафик.
Една голяма част от притежателите на нови скутери в чужбина през последните години са жени и тенденциятаще продължи в тази посока., споделиха от фирма „Сенакс”, официален вносител на тайванските скутери KYMCO за България.

Най-успешната българска сноубордистка - Александра Жекова наскоро показа, че не е проблем една млада дама като нея да се придвижва безопасно, бързо и икономично в градска среда.

Удобната позиция за управление на скутера предразполага към всякакъв тип облекло и обувки. Аз лично подбирам дрехите си спрямо ангажиментите си през деня. Придвижването със скутер не ме ограничава в избора ми., споделя Александра в свое интервю.

 

Накратко, какви са основните предимства при управление на МПС на две колела? 

1.Свободно придвижване в градска и извънградска среда.

2.Сигурно преодоляване на задръстванията в трафика от ранна пролет до късна есен.

3.Независимост от разписанието и маршрута на другите превозни средства.

4.Много по-нисък разход на гориво и по-евтина поддръжка в сравнение с автомобила.

5.Отлична маневреност в градска и извънградска среда.

6.Безпроблемно паркиране.Паркомястото в охраняеми паркинги е по-евтино в сравнение с това на автомобила.

7.Не се изисква винетка при управление в извънградска среда.

8.Скутеритеи мотопедите собем на двигателя до 50 кубикаса освободени от годишен технически преглед.

9.Застраховката Гражданска отговорност може да бъде сезонна.  

10.Скутерите и мотопедите с обем на двигателя до 49 кубика и максимална скорост 45 км/ч. могат да се управляват от всеки, който има навършени 16 години и категория М, както и от всички, които притежават шофьорска книжка.

KYMCO предоставя възможност за тест драйв на хората, които искат да пробват някои от моделите на марката и да усетят каква е емоцията на две колела.

COPYRIGHT@SENAX LTD 2014
Created by WebTrade