16.07.2014
АЛЕКСАНДРА ЖЕКОВА ЗА ВИСОКИТЕ СКОРОСТИ, МОДАТА И ЖИВОТА ПРЕД WOMAN.BG
Снимки:

Здравей, Александра, как се чувстваш със скутера, караш го вече повече от месец?
Чувствам се чудесно! Kymco е много удобен и приятен за каране, паркирам лесно и се придвижвам изключително бързо в града.

Срещаш ли толерантност на пътя от другите водачи, когато си със скутера? Как се справяш с тези, които не спазват правилата за движение?
Аз съм внимателен шофьор, когато карам се концентрирам върху движението, следя обстановката и не срещам особени трудности. Шофьорите на автомобили вече привикват с по-големия брой мотористи и са по-толерантни на пътя. Тези, които не спазват правилата за движение, са опасни за себе си и за околните, опитвам се да ги избягвам.

Какви са твоите съвети от личен опит за избягване на проблемните ситуации на пътя и преодоляване на трафика в градска среда? Внимателна съм. Спазвам ограниченията и правилника за движение по пътищата. Винаги карам с включен фар и нося каска. Сигнализирам навременно за промяна в моята посока на движение. Спирам внимателно и отдалеч.

Ти си отговорен човек, който спазва всички правила за безопасно движение на пътя. Какво би казала на младите хора, които се изкушават от по-високите скорости, или понякога забравят да поставят своята каска, която е задължителна според Закона.
При инцидент на пътя каската може да спаси живот. Не разбирам хората, които подценяват това. Високите скорости не са препоръчителни по нашите разбити и зле маркирани пътища, както и в населените места. За любителите на високите скорости, препоръчвам карането на затворени и обезопасени места, каквито например са пиститите. 

Младите дами като теб държат на безупречния външен вид. Възможно ли е една жена да изглежда елегантно, когато се придвижва със скутер до работното си място? Ти как избираш своето облекло?
Разбира се, че е възможно. :) Удобната позиция за управление на скутера предразполага към всякакъв тип облекло и обувки. Аз лично подбирам дрехите си спрямо ангажиментите си през деня. Придвижването със скутер не ме ограничава в избора ми.

С какви обувки караш?
Често карам с ниски обувки, но когато съм с високи, това не ми създава дискомфорт при управлението на скутера. Дамите, които се притесняват, могат да си носят резервен чифт обувки в багажника.

Какво е най-голямото и съответно най-малкото нещо, което си пренасяла в багажника на скутера?
Винаги пренасям огромната си дамска чанта. :)

Кой е най-дългият маршрут, който си изминавала със скутера, независимо, че го караш от съвсем скоро?
Ходих на мото разходка до язовир „Искър”, по залез слънце :) Наистина беше много красиво и приятно.

Как Александра живее активно?
В общи линии, когато „седя” или работя, или се храня, чета, или гледам хубав филм. През останалото време живея активно :) Занимавам се с най-различни спортове, пътувам и приключенствам.

COPYRIGHT@SENAX LTD 2014
Created by WebTrade